НАСА и Роскосмос  подписаха споразумение, показващо намеренията на двете космически

...
НАСА и Роскосмос  подписаха споразумение, показващо намеренията на двете космически
Коментари Харесай

САЩ и Русия подписаха споразумение за Международна космическа станция 2

НАСА и Роскосмос  подписаха съглашение, показващо желанията на двете галактически организации взаимно да изградят нова галактическа станция, която да бъде в орбита към Луната. Това е основна стъпка към предстоящ полет към Марс, плануван и от НАСА и от руснаците. Все още не е прочут цялостният текст на съглашението и е мъчно да се дефинира по какъв начин тъкмо двете организации ще си сътрудничат, нито периодите планувани за това съдействие.

Проектът на НАСА за предстоящ полет към Марс през станция обикаляща към Луната е наименуван „ врата към дълбокия космос “ (deep space gateway) и за него бе обявено при започване на тази година. Космическите кораби ще пътуват и ще се свързват с новата станция както до момента го правеха и с Международната галактическа станция, която обикаля към Земята от 1998 година

Най-вероятно новата станция ще бъде съединена от модулни секции в космоса. Отделните елементи ще бъдат превозени до орбитата на която ще бъде станцията, с новите тежкотоварни галактически кораби, които НАСА към този момент строи и тества.

Бъдещата галактическа станция ще бъде доста значим детайл, както при възможен полет до Марс, по този начин и при ново кацане на Луната, като НАСА е оповестила и двете цели за приоритет за идващите десетина години. Станцията може да бъде изходна база и за полет до някои метеорит, каквито проекти също има.

Според проектите на НАСА до края на 2020 година на станцията би трябвало да има екипаж, който ще престои на нея една цялостна година.
Сега съществуващата Международна галактическа станция включва с изключение на НАСА и Роскосмос, също Европейската галактическа организация, както и галактическите организации на Япония и Канада. От подписаното съглашение сред американците и руснаците не излиза наяве дали и по какъв начин тези страни биха взели участие в построяването на новата станция, която ще бъде на орбита към Луната.

Много е евентуално с изключение на изброените страни, в новият план някакво присъединяване да вземат и Индия, Китай, Бразилия и Южна Африка, които имат съглашение за съдействие в галактическата област с Русия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР